Fokus på KD:s riktning

Sitter såhär på söndagskvällen och pluggar men hittade en väldigt intressant artikel i Fokus som jag helt missat. Den heter Många nyanser av Kristdemokraterna och är skriven av Torbjörn Nilsson.

Välskriven, saklig och framför allt kanske tydligheten i att skribenten vet vad han pratar om även om kanske inte alltid får samma slutsatser som jag skulle ha.

Det uttrycks oro nu på vissa bloggar men framför allt en skadeglädje bland kommentarer hos olika tidningar gällande att det ska vara så turbulent i Kristdemokraterna. Ofta ser man ju också kommentaren ”hoppas ni åker ur riksdagen 2014, vi ska inte ha några religösa partier”. Är det inte formulerat så är det något liknande. Detta är något som partiet måste jobba med men det är endast vi själva och ingen annan som kan ändra på den här bilden men man kan ju hoppas media låter oss säga det också. Kristdemokraterna är inte ett konfessionellt parti men vad är det för fel att bygga politiken på kristna värderingar? Hela västvärlden bygger ju på kristna värderingar!

Jag tror Kristdemokraterna ska fortsätta gå den vägen som ligger framför partiet, bort från den socialliberala mittpolitiken där det redan finns partier så det räcker och blir över. Kristdemokraterna är för mig det mest naturliga valet om du vill ha valfrihet men ändå tror på ansvar. Klart vi ska ha jämställdhet men inte ska vi kvotera till oss jämställdhet. Livet handlar om värderingar och där fyller KD en funktion som inget annat parti kan göra. Desto mer valfrihet under ansvar desto mer egenmakt får vi och desto bättre kommer vi må.

Skulle kunna skriva hur länge som helst om det här men måste återgå till men tenta.

Några har bloggat om Fokus och KD:s riktning: Désirée Pethrus, Caroline Szyber,

Annonser

2 responses to “Fokus på KD:s riktning

 1. Mattias m fl;

  ”… Kristdemokraterna är inte ett konfessionellt parti men vad är det för fel att bygga politiken på kristna värderingar? Hela västvärlden bygger ju på kristna värderingar!”

  Hear, hear!

  ”… Jag tror Kristdemokraterna ska fortsätta gå den vägen som ligger framför partiet, bort från den socialliberala mittpolitiken där det redan finns partier så det räcker och blir över…”

  Det är vi många som är, och som innerligt hoppas att åtminstone ett parti i Sveriges riksdag vill staka ut en väg bort från socialliberalismen.

  ”… Kristdemokraterna är för mig det mest naturliga valet om du vill ha valfrihet men ändå tror på ansvar. Klart vi ska ha jämställdhet men inte ska vi kvotera till oss jämställdhet. Livet handlar om värderingar och där fyller KD en funktion som inget annat parti kan göra. Desto mer valfrihet under ansvar desto mer egenmakt får vi och desto bättre kommer vi må…”

  Ett distinkt värdeorienterat parti som talar om valfrihet under ansvar; jag spinner. 🙂

  ”… Skulle kunna skriva hur länge som helst om det här men måste återgå till men tenta.”

  Lycka till med tentan!

  Mvh

 2. Jag håller med dig. Är numera sympatisör. Tror på KDU och nätverket FFFF. Läs gärna min analys av KDs framtid: http://roberttadjer.com/2011/04/14/kristdemokratins-framtid/

  Vänligen,

  Robert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s