KDU Malmö driver igenom ökad signalspaning

Följande pressmeddelande har precis gått ut från KDU Malmö.

Lördagen den 26 mars 2011 höll Kristdemokraterna i Skåne sin vårstämma i Åstorp. Med partisekreteraren Acko Ankaberg-Johansson som stämmans ordförande, behandlades ett flertal motioner varav sju av dessa var författade och underskrivna av medlemmar i KDU Malmö.

Det är med glädje vi kan meddela att stämman bland annat tillstyrkte motionen om signalspaning för polisiära ändamål som var första prioriterat för oss.

Motionärerna vill att både Säkerhetspolisen och dels den öppna polisen ska få lov att använda sig av signalspaning via Försvarets Radioanstalt. Vidare vill motionärerna att de samma skall få lov att använda sig av signalspaning under förundersökningsarbetet.

Ardavan Khoshnood, huvudmotionären säger:

–    Det är enormt glädjande att Kristdemokraterna i Skåne bifallit denna motion. Genom att den öppna polisen och Säkerhetspolisen får tillgång till signalspaning kan vi på ett bättre och effektivare sätt bekämpa både den grovt organiserade brottsligheten och den terrorism som både hotar Sverige och den globala säkerheten.

Stämman valde även att bifalla en motion om att förtal samt grovt förtal skall falla under allmänt åtal om kostnaderna för ett enskilt åtal överstiger det som rättsskydd/rättshjälp kan täcka.

–    Att vi nu bifallit denna motion är en stor seger för den personliga integriteten samtidigt som vi stärkar europakonventionens artikel 8 ännu mer. Heder och ära ska inte endast vara för de rika. De människor som utsätts för förtal ska kunna få upprättelse trots att de inte har råd att driva en civilrättslig process, säger Ardavan Khoshnood, även huvudförfattare vid denna motion.

Annonser

2 responses to “KDU Malmö driver igenom ökad signalspaning

  1. Bra jobbat! Det är viktiga frågor där vi aldrig får halka efter. Hoppas att det går lika bra på rikstinget. =)

  2. Pingback: Signalspaning måste applåderas | Mattias Grängzell – Compassionate Conservative

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s