Ingenting är gratis!

Kan bara inte låta bli men det känns som ett måste att säga det, ingenting är gratis, inte ens Malmöfestivalen! Det är våra gemensamma skattepengar här i Malmö som betalar Malmöfestivalen för hur gärna än folk vill det så växer inte pengar på träd och en stad, kommun, region eller ett helt land kan inte ge sina invånare saker gratis. Det kan vara offentligt finansierat och verka gratis men det är inte gratis för det är fortfarande skattepengar!

Jag har tröttnat på att läsa tidningen och se att det står att någonting är gratis när jag själv har en växande studieskuld som nu är uppe i ca 130 000 kr även fast högre utbildning i Sverige ska vara ”gratis”. Det är den inte, utbildningen (föreläsningarna) är avgiftsfri men sedan kostar det fortfarande att bo, äta, leva och skaffa sig kurslitteratur och jag får inte direkt någon lön för att studera vidare.

Nej, nu ska jag sluta vara bitter och sätta igång och plugga.

Vill ni ha mer läsning kan ni ju läsa om hur Illmar anklagar Miljöpartiet för utpressning utan att ens reflektera över vad han säger själv gällande den simarena som ska byggas i Malmö. Sd, Skd,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s