Tryggheten i Malmö, finns den?

Ibland undrar man verkligen. Som en av mina bästa vänner precis påpekade på facebook. 4 skottlossningar på 4 dagar! Alltså kan man inte få känna sig trygg i sen egen stad? Under förra året hade vi i snitt över 1 skottlossning per vecka i Malmö. Det är vansinne!

Uppdateras imorgon

Sydsvenskan, Skd, Svd, DN, AbHD,

Annonser

4 responses to “Tryggheten i Malmö, finns den?

 1. Mångkultur har guld i mun.

  • mattiasgrangzell

   Förstår faktiskt inte vad det är du syftar på med den kommentaren. All skit som händer i Malmö, är det mångkulturens fel eller en integrationspolitik som sossarna misslyckades med som tar åratal att bygga upp igen?

   • Det senare mest. Men dessutom bidrar invandringen till att kriminella grupper etablerar sig i Sverige (från Balkan till exempel) och att antisemitismen ökar. Att ha både judar och en ökande muslimsk population i en stad kan leder till problem.

   • mattiasgrangzell

    Du har självklart en poäng i det du säger. Idag både ser och vet vi att många judar väljer att flytta från Malmö och det är ett stort problem. Invandingsbroms är dock inte någon lösning som jag ser det men däremot måste det börjas ställas ordentliga krav i Sverige. Vi har som medborgare inte bara rättigheter utan också skyldigheter. Jag tycker det är fullt rimligt att om en invandrare begår ett brott under sin asylprocess så blir det nej och biljett tillbaka. Sedan tycker ju jag att vi ska införa ordning och reda i skolan igen men mer som ett obligatoriskt ämne varje vecka där man diskuterar kring rättigheter, skyldigheter, empati, respekt osv. Det är i mångt och mycke en attitydproblematik och det finns ingen quick-fix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s