Världen snurrar fort

I den värld som vi lever i kan det ibland kännas som att allt går emot eller att allt bara faller på plats, oftast är det båda sakerna samtidigt. Denna känsla är inte specifik för en enda människa men det går inte heller att säga att det är en generalisering.

Jag blir självklart glad när jag i efterhand läser det tal som Göran Hägglund idag hållit på Kommun och Landstingsdagarna i Helsingborg. Hägglund gör något, eller framför allt säger något som verkligen behöver sägas. Vi måste våga kritisera EU även om vi hyllar det som EU från början stod för något som vi behövde. EU ska underlätta för människor att resa mellan de olika medlemsländerna och det ska vara enklare för företag att verka över sina länders gränser. EU ska inte bli en federation likt USA där alla beslut fattas i Bryssel. Ja vi får ju inte heller glömma flyttcirkusen till Strasbourg som bara det är ett idiotiskt inslag för att Frankrike ska blidkas. EU ska inte heller fatta beslut som lika gärna kan fattas av de olika medlemsländerna. Hägglund lyfter upp detta till debatt och jag hoppas vi som parti verkligen lyfter denna EU-kritik i EU-valrörelsen 2014. Och vi ska inte heller ha någon Euro i Sverige, vi har vår svenska krona och den ska vi vara stolta över.
Läs mer här: Görans tal, Svd, Ab, Exp, DN,

Men tyvärr går det också att läsa om ytterligare en skottlossning i Malmö idag. Vi har problem i Malmö, när ska vi ha en ordentlig debatt om det här och framför allt en lösning. Det måste bli ett slut på detta vansinne i Malmö med skottlossningar nästan varje vecka. Vi kan bråka politiskt om vart insatser måste sättas in för att vi i framtiden ska komma bort från brottslighet men då kan jag passa på att säga en sak som uppenbarligen inte verkar framgå för vissa. Vi behöver både långsiktiga och kortsiktiga åtgärder för att minska brottsligheten. Vi måste ha bättre skyddsnät för människor som faller ur ”systemen” och vi måste våga kräva större personligt ansvar. Vi måste ha starkare civilsamhälle som stödjer när det behöver stödjas. En av de kortsiktiga lösningarna måste vara att höja straffen i Sverige för att utkräva rättvisa straff, inte för den som begår brottet utan för brottsoffret.
Läs mer här: Sds, DN, Ab, Svd,

Två blandade nyheter från dagen som jag tycker man bör ta med sig. Nu ska jag gå och lägga mig så att jag kan ta ett tidigt tåg till Helsingborg imorgon för att träffa kristdemokrater från hela Sverige. Tuffa opinionssiffror, visst har vi det. Valet är dock inte idag, valet är inte heller imorgon men tillsammans tror jag vi kommer klara det. Kristdemokraterna behövs i svensk politik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s