Idag i Sydsvenskan

image

Yes, idag har jag ett debattinlägg i Sydsvenskan.

Om ni inte lyckas läsa artikeln via bilden så har ni texten här nedanför:

I Sydsvenskan (3/2) fanns en längre intervju med Malmös ”starke man” Ilmar Reepalu och under måndagen (4/2) så aviserades att han kommer avgå från sin post den 1 juli. Reepalu kan säkert vara jättetrevlig privat, dock blir jag djupt bekymrad över hur mycket som inte är hans fel i Malmö. Brottsligheten, ja den kom med Öresundbron. Segregationen, ja den är 150 år gammal och inget nytt. Alltså seriöst, finns det ingen självkritik hos Socialdemokraterna i Malmö? Socialdemokraterna har haft ansvaret i 19 år och således lika många år på sig att göra det som Reepalu tydligen vill göra nu ”lappa ihop Malmö”. Malmö har förändrats sedan den höga arbetslösheten som kom av att Malmö som industristad attraherade färre nya satsningar och blivit en framtidsstad. Vissa är snabba att dra slutsatserna av att detta är tack vare Socialdemokraterna och Ilmar Reepalu men vänta nu lite med den slutsatsen.

I valet 2010 gick vi Kristdemokrater till val med temat ”Ena Malmö”. Tyvärr fick vi inte det stöd som krävdes för att få fortsatt förtroende i Kommunfullmäktige. Hade jag som då kandiderade fått chansen så hade jag lämnat in motioner i mängder. Vi måste skapa en mer blandad bebyggelse i Malmö för att öka och förbättra integrationen. Vi måste ha tydligare vägar för nyanlända att komma in i arbete och det svenska samhället. Vi måste skapa en bättre skola där ingen lämnas utanför men inte heller någon hålls tillbaka. Vi måste ha en sjukvård värd namnet och en äldrevård som tar hänsyn till människors önskningar och behov, vilket LOV kunnat lösa.

Allt som är fel i Malmö är tydligen aldrig Ilmar Reepalus och Socialdemokraternas fel utan någon annans. Nu kommer Socialdemokraterna internt hitta någon som kan ta över efter Ilmar Reepalu men vad blir det för förändring? Det kommer fortfarande vara samma socialdemokratiska politik som skapat de problem Malmö har idag. Det är dags för maktskifte 2014 i Malmö och att Malmös väljare gör slut med den rödgröna röran som styr vår stad idag.

Annonser

One response to “Idag i Sydsvenskan

  1. Christian Thomasson

    Det är tyvärr likadant i Göteborg. Fast (S) styrt i 19 år är det alltid nån annans fel (läs regeringen) och de har ingen aning om missförhållanden, mutor och slöseri. Nu senast miljardrullningen när italienska spårvagnar skulle handlas för dyra pengar till urusel kvalitet. Eller hemtjänsten som är miserabel. Men det är inte deras fel och LOV som inte finns i Gbg anser (S) inte skulle fungera för här kan inte de äldre välja själva. Snacka om att ha von Oben attityd och underkänna de äldre medborgarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s