Öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (s)

Idag kan ni i City på andra sidan hitta en kortare notis om det öppna brev vi från KD Malmö sänt till Katrin Stjernfeldt Jammeh (s), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Ni har en länk till City på nätet här men jag kopierar in det öppna brevet i sin helhet nedan.

Öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (s)

Inför det kommande kyrkovalet lanserar SSU en valfilm på Internet, bland annat Youtube. För att exemplifiera och förstärka budskapet man vill ha fram, återfinns tre tecknade figurer. De tre är Göran Hägglund (KD) Jimmy Åkesson (SD ) och Vladimir Putin (Ryssland).

Att på det sätt som sker i videoklippet, förknippa partiledaren och socialministern Göran Hägglund (kd) och därmed kollektivt Kristdemokraterna, med Vladimir Putin, känd över hela världen för sin antidemokratiska profilering och aktiva politik, är naturligtvis totalt oacceptabelt. Behöver vi säga att det faktum att Göran Hägglund framställs som parhäst till Jimmy Åkesson känns totalt främmande?    

Vi vill att Du tar avstånd från SSU:s nya kampanjfilm och meddelar ditt ungdomsförbund att den är oacceptabel. Alternativt måste du förklara på vilket sätt det är rimligt att koppla samman Göran Hägglund med Vladimir Putin!

Att jämställa Göran Hägglund med en person som vare sig respekterar demokrati eller mänskliga fri- och rättigheter är ett lågvattenmärke. Om Socialdemokraterna tillåter sitt ungdomsförbund att bedriva kampanj på detta sätt ger ni också ert godkännande för en smutsig valrörelse 2014 vilket inte kommer att gynna politiska samtal och demokrati.

Kristdemokraterna i Malmö ställer därför frågan till dig, Katrin Stjernfeldt Jammeh, ställer du dig bakom filmen och dess budskap?

Vi förväntar oss ett tydligt avståndstagande och att åtgärder vidtas för att avlägsna filmen från Internet. 

Detta öppna brev tillställs även media i Malmö.

Mvh.
Richard Jensen
Ordförande KD Malmö 

Mattias Grängzell
1:e vice ordförande KD Malmö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s