Kryssa Grängzell

Valsytemet i Sverige möjliggör några olika saker. Först och främst har vi valhemligheten. Du som väljer behöver aldrig berätta för någon annan hur du röstar. Det är din ensak!

Du väljer helt själv vilket parti du röstar på och då finns två val, att inte rösta ser jag inte som ett alternativ själv utan rösta blankt i sådana fall som är ett alternativ. Annars väljer du det parti som bäst överensstämmer med dina egna åsikter. När du valt parti kan du sedan välja att rösta på en ”tom” valsedel med endast partinamnet eller så väljer du en valsedel med kandidater för det parti du tänker rösta på. Väljer du då en valsedel med kandidater kan du också välja att kryssa en kandidat. Det kanske är en kandidat som överensstämmer med dina åsikter men är i ett annat parti, då kan du kryssa kandidaten för att öka möjligheten för kandidaten att bli personvald.

Jag är kryssbar på alla 4 nivåer vi har val till under 2014. Jag står med på Kristdemokraternas valsedel till Europaparlamentet på plats 19. Vi har här en nationell valsedel som gäller i hela landet. Jag står också med på valsedlarna i Malmö till kommun- (1:a plats), region- (7:e plats) och riksdagsval  (5:e plats). Jag finns också med på Kristdemokraternas riksdagsvalsedel i Jämtlands län (10:e plats).

Om du väljer att kryssa mig personligen skulle jag bli väldigt glad men det viktigaste för mig är att du väljer att rösta på Kristdemokraterna. Jag håller inte alltid med partiet i alla frågor men jag tror Kristdemokraterna behövs på så många platser som möjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s