Arbetsmarknadspolitik

Här hittar du mina arbetsmarknadspolitiska åsikter. Sidan kommer självklart att utvecklas för det tar tid att skriva in allt man tycker jag och vill ge så många svar som möjligt.

  • Avskaffa turordningsprincipen (sist in, först ut) i lagen om anställningsskydd. Det är en regel som gör det svårare för ungdomar och invandrare att komma in på arbetsmarknaden. Vi behöver en rörligare arbetsmarknad i Sverige.
  • Gör det lättare för småföretag att anställa, sänk arbetsgivaravgifterna ytterligare för ungdomar under 26 år.
  • Ta bort sjuklöneansvaret för småföretag. Här har vi en av de största bromsklossarna för småföretag att växa. Sjuklöneansvaret måste kunna reformeras så det inte ligger på ett småföretag att betala sjuklön i två veckor innan statligt stöd träder in, detta måste kunna göras tidigare.
  • Flit ska löna sig! Vi måste ytterligare sänka inkomstskatten så att det alltid lönar sig att arbeta. Desto fler som är i arbete desto mindre pengar behöver staten betala ut i bidrag.
  • Sänk bolagsskatten. Dagens bolagsskatt är en av orsakerna att företag väljer att lämna Sverige och då förlorar vi också arbetstillfällen. Med en sänkt bolagsskatt ökar vi incitamenten för företag att stanna kvar inom Sverige.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s